Головні нововведення iOS 14

24.06.2020

iOS 14 — операційна система нового покоління для iPhone. В iOS 14 компанія реалізувала абсолютно новий дизайн домашнього екрану з повноцінними віджетами, сторінку з додатками App Library, функцію «Картинка в картинці», перероблений дизайн Siri і безліч інших нововведень. Розбераємось в усіх головних нововведеннях iOS 14.

▪️З’явилося більше налаштувань Memoji. Нові елементи особи, аксесуари (включаючи медичні маски).
▪️У клавіатурі емодзі з’явився вбудований пошук.
▪️Тепер віджети доступні не тільки в бічному меню, але і на робочому столі. Усього доступно три розміри: на 4, 8 або 16 клітин. Можна розміщувати в будь-якому місці операційної системи.
▪️Тепер пошук Spotlight став відкриватися ще швидше, немає різких рухів, а анімація стала набагато плавніше.
▪️З’явилася функція Смарт-стопки, що аналізує ваше проведення часу в смартфоні.
▪️Нова функція App Library сортує додатки на робочому столі за своїми «розумними» папками.
▪️Тепер ви завжди будете знати, коли на вашому айфоні активна камера або мікрофон. У правому верхньому куті екрану загоряється спеціальний індикатор: зелений для камери або помаранчевий для мікрофона.
▪️Тепер вхідний дзвінок не буде доступний на весь екран. Для нього змінили інтерфейс: невелике спливаюче віконце у верхньому куті екрану.
▪️Інтерфейс голосового помічника Siri змінився. Тепер він не займає весь екран, іконка Siri з’являється в нижній частині дисплея.
▪️В iOS 14 з’явилася вбудована функція «картинка-в-картинці», що дозволяє переглядати відео, перебуваючи на будь-якому екрані.
▪️В додатку «Контакти» злегка змінився інтерфейс. А на місце аватара можна встановити не просто фото, а й анімодзі або смайлик.
▪️Функцію Режим сну перенесли з програми «Годинник» в «Здоров’я». Тепер вона ще краще стежить за якістю вашого сну і показує статистику.
▪️В iOS 14 з’явилася функція CarKey, що дозволяє перетворити iPhone в повноцінні ключі від автомобіля. Для використання функції користувачеві необхідно спочатку додати автомобіль в додаток Wallet. Після настройки користувач зможе запускати двигун, відкривати двері і управляти іншими функціями автомобіля через iPhone.

Все публикации

Другие публикации

Несколько фактов о портах USB-C в iPhone 15 серии

19.09.2023

Несколько фактов о портах USB-C в iPhone 15 серии

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступны для загрузки!

18.09.2023

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступны для загрузки!

Выбираем монитор для Mac

11.09.2023

Выбираем монитор для Mac

Вышел CrossOver 23 с поддержкой DirectX 12 для macOS

18.08.2023

Вышел CrossOver 23 с поддержкой DirectX 12 для macOS